tiistai 4. marraskuuta 2014

København

Hyvin on selvitty ensimmäisistä päivistä täällä! Eilen oli ensimmäinen päivä työssäoppimispaikassa, ja se vaikutti mukavalta! Työkaverit ja oppilaat ottivat minut hyvin vastaan. Otan vain liikaa paineita siitä, miten pystyn juttelemaan oppilaille. Onneksi yksi heistä ymmärtää ruotsia, hänen kanssaan on helpompi kommunikoida. Uskon kyllä oppivani perussanastoa sen verran, että lapset ymmärtävät minua ainaki vähän.

Tänään olimme "ystävyyskoululla", tai miksi sitä sitten kutsutaan. Opettaja sieltä näytti meille koulua, ja kertoi Tanskan koulujärjestelmästä. Se on melkein samanlainen kuin Suomessa, muutama eroavaisuus löytyy. 


Kaupungintalo oli niin iso, että ei mahtunut kunnolla kuvaan tietöiden takia.

Tänään kävimme keskustassa ensimmäistä kertaa. Kaupunki on todella hienon näköinen. Rakennukset ovat massiivisia ja melkein kaikki ovat tiilestä tehtyjä. Voin vain kuvitella, miten kauan yhden rakentamiseen on kulunut aikaa. Kävelimme vain ympäriinsä ja katselimme vähän paikkoja. Onneksi on vielä paljon aikaa tutustua paremmin.





Täälläkin valtionuskonto on luterilaisuus. Siltikin tämä kirkko on koristeellisempi kuin Suomessa, muttei kuitenkiin niin koristeellinen kuin katoliset kirkot.


Tämä työmaan edessä oleva seinä oli ihana! Luukkuihin pystyi katsomaan, mitä sisällä oli.



Tämän paikan nimi on Nyhavn, missä oli paljon ravintoloita joen/meren varrella. Talot ovat ihania!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti